Surat Kiriman Tidak Rasmi: Sambutan Hari Keluarga

                                                                                                      No. 07,
                                                                                                      Kampung Sungai Siput,
                                                                                                      55000 Lubuk China,
                                                                                                      Alor Gajah, Melaka.

                                                                                                      27 Ogos 2012

Assalamualaikum, menemui sahabatku Farhan yang diingati selalu. Semoga saudara sihat seisi keluarga. Apa khabar saudara? Di kesempatan ini ingin saya ceritakan sedikit pengalaman saya semasa menyertai sambutan Hari Keluarga anjuran tempat ibu saya bekerja.

Sambutan itu diadakan di pantai peranginan Pengkalan Balak pada 12 Ogos yang lalu. Antara tujuannya adalah untuk merapatkan hubungan antara rakan sepejabat ibu saya.

Semua peserta diminta berkumpul di pantai tersebut sebelum pukul 7.30 pagi untuk pendaftaran serta mendapatkan nombor bagi acara cabutan bertuah.

Selepas itu, kami dijemput bersarapan dengan nasi lemak bungkus, air teh serta kuih-muih sebelum acara sukaneka dimulakan. Antara aktiviti dalam acara tersebut ialah pertandingan tarik tali, pertandingan bola baling dan pertandingan mencari harta karun. Saya sungguh gembira kerana turut menyertai dalam setiap aktiviti yang diadakan. Apatah lagi apabila keluarga kami mendapat tempat pertama dalam pertandingan mencari harta karun.

Setelah semua aktiviti sukaneka selesai dijalankan, kami berehat selama setengah jam sambil menikmati minuman dan kuih-muih. Pada masa itu, saya berpeluang bergambar bersama keluarga dengan berlatarbelakangkan pemandangan yang indah di pantai tersebut.

Kemudian, kami berpeluang bermandi-manda di pantai yang bersih itu. Ramai peserta yang menyewa kayak dan ‘jet ski’ untuk merasai pengalaman baharu. Saya sungguh seronok kerana ayah telah menyewa sebuah perahu untuk kami bersiar-siar di sekitar pantai.

Kira-kira pukul 11.40 pagi, semua peserta diminta berkumpul untuk acara kemuncak iaitu acara cabutan nombor bertuah dan penyampaian hadiah. Saya sungguh gembira kerana keluarga kami juga bernasib baik dalam cabutan nombor bertuah tersebut, di samping menerima beberapa lagi hadiah lain.

Sebelum pulang , kami dijemput makan tengah hari dengan pelbagai masakan laut yang sungguh menyelerakan seperti sotong bakar dan kepah goreng.

Sesungguhnya pengalaman ini amat menyeronokkan dan saya berharap akan berpeluang menyertai lagi aktiviti seperti ini pada masa akan datang.

Akhir sekali, jika saudara ada pengalaman yang menarik, sudilah dikongsi bersama saya kerana saya sentiasa menunggu khabar daripada saudara. Diharap saudara sudi membalas surat saya ini.

                                                                                                     Sahabatmu,
                                                                                                   Amiruddin

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Anda tidak akan berjaya menjadi penulis sekiranya anda tidak menjadi pembaca terlebih dahulu"

Pengikut